KÖPVILLKOR

Betalning

Payson

Här väljer du att betala med Kort, Internetbank, SMS, Paysonkonto eller Paysonfaktura.

Betalningsvillkor är 14 dagar och fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress Du anger. För att betala mot PaysonFaktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Företag som betalar mot PaysonFaktura måste vara registrerade i Sverige.

Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet

Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

 

Frakt och leverans

Frakten beräknas automatiskt och redovisas vid utcheckning. Försändelser inom Sverige upp till 2 kg skickas med PostNord, tyngre försändelser med Schenker. Ingen emballageavgift eller andra avgifter tillkommer.

 

FRAKTPRISER


Upp till 500 gram            36 kr

Upp till 1 kg (spårbart)    68 kr

Upp till 2 kg (spårbart)    95 kr

Över 2 kg                        149 kr

 

Retur och ångerrätt

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det Du som står för returkostnaden.


 Hör alltid av dig innan du returnerar något!

Reklamationer

Om en vara t ex skulle vara felaktig eller gå sönder utan yttre påverkan, är du självklart välkommen att kontakta oss för en reklamation. I de fall det förekommer felaktiga varor står Scraplagret för returfrakten. Hör bara av dig så reder vi ut det tillsammans!

Skador utanpå paket/brev som uppstått under leveransen ska omedelbart anmälas till Posten. Skulle detta hända, kontakta ditt lokala postkontor för en reklamation. Om varorna också skadats under leveransen, kontakta även oss så löser vi det.

Om din leverans är försvunnen/ej framkommen, kontakta oss så anmäler vi en sökning till Posten. Vi tar fullt ansvar för din leverans, vilket innebär att du vid försvunna leveranser alltid har rätt till en ny leverans av samma varor alt. erbjuds möjlighet att häva köpet.

FORCE MAJEURE

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt där med jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses,och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från Scraplagrets sida, som gör att Scraplagret ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att butiksägaren befrias från sina förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Lagring av personuppgifter

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress och telefonnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja vårt åtagandet gentemot dig.

Scraplagret kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part.  

Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få den information som vi har registrerat. Om informationen är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss via e-post scraplagret.orebro@gmail.com